Естетична хирургия на лицето и шията

Естетична Хирургия на ЛИЦЕTO и ШИЯTA

Естетичната хирургия на лицето и шията може да подобри външния вид, да освежи и подмлади лицето, да изглади следите от годините, да подобри самочувствието и качеството на живот.

Естетична хирургия за изглаждане на хоризонталните и "гневните" бръчки на челото, повдигане на надвисналите над очите вежди, които придават тъжен и уморен вид на лицето. Процедурата може да бъде извършена, както конвенционално, така и ендоскопски.

x

Естетична хирургия за подмладяване на лицето, която има за цел да премахне дълбоките гънки и бръчки в долните два етажа на лицето и шията, като премахва излишната кожа, лифтира (повдига) и фиксира подкожната апоневроза на по-висока позиция. В зависимост от използваната техника и третираната зона, се променят отрицателните вектори на лицето, които се образуват с напредване на възрастта и които не биха могли да се коригират с камуфлажните методи на дермалните филъри и мезоконци.

x

Естетична и регенеративна хирургия за корекция на дефекти в изпълването, като придава обем, оформя и подобрява отделните части на лицето чрез трансплантация на собствена мастна тъкан. Методът няма алтернатива и гарантира много добри, дълготрайни резултати. В допълнение, след процедура на липофилинг, кожата в областта се освежава и подмладява, благодарение на регенеративните свойства на мастната тъкан.

x

Естетична хирургия за премахване на локализирани мастни натрупвания в областта на долната челюст и брадичката. С метода се постига добър контур на долната челюст и придава по-фин и елегантен вид на шията.

x

Естетична хирургия на брадичката за подобряване на формата ѝ чрез репозициониране, имплант или премахване на част от нея.

x

С помощта на лицевите импланти може да се постигнат балансирани, по-добри пропорции в структурата на лицето. Лицевите импланти са съвместими с тъканите, със специфична форма и дизайн, позволяващи да уголемят и подобрят формата на налични структури на лицето.

x

Естетична хирургия за корекция на т.нар. гингивална усмивка, състояние при което голяма част от гингивата (венеца) на горната челюст се вижда при усмивка и създава естетичен дискомфорт у пациента. Вероятни причини са: формата и големината на горната устна; функцията на някои лицеви мускули; големината и формата на резците и др.

x

Естетична хирургия за корекция на размера на носа, неговата дължина, широчина на гърба, изкривяване, гърбица или депресия, проекцията и формата на върха, позицията и формата на ноздрите, затруднено носно дишане и пр.

x

Естетична хирургия за премахване на перманентни филъри (най-често свободен силикон, използван широко в миналото) от устните и лицето. По настоящем тези филъри са забранени за употреба в Европа.

x

Естетична хирургия за корекция на клепачите при излишък от кожа над горния клепач (дерматохалазис), отлагане на мастни натрупвания, придаващи подпухнал вид, птоза на горен клепач, торбички и бръчки на долните клепачи и пр.

x

Естетична хирургия на ушната мида за корекция на формата, големината, позицията и правилната ѝ ангулация. Корекция на ушната мида се извършва и при ;вродени и придобити деформации. 

x

Естетична хирургия за премахване на мастна тъкан от бузите, целяща изтъняване на бузите, подчертаване на скулите и промяна във формата и пропорциите на лицето.

x

Естетична хирургия за подобряване на повърхностния слой на кожата, чрез хирургично контролирано отнемане (остъргване) на третираната зона. Процедурата заглажда острите ръбци и неравности на кожата, като и придава по-гладка и равна текстура.

x

ФОРМА ЗА КОНТАКТИ


Д-р Р. Хатър - телефон

Д-Р ХАТЪР
+359 889 813 983
​Всеки делничен ден
​9:00ч. – 16:00ч.

Д-р П. Войнов - телефон

Д-Р ВОЙНОВ
+359 896 742 064
​Всеки делничен ден
​9:00ч. – 16:00ч.